terre solide

ZOMERWORKSHOP


INTUÏTIEF PLUKKEN & SCHIKKENKennismakingsworkshop op de biologische bloemenplukweide van Bes en Bloem in LokerenBloemen plukken wordt door veel mensen ervaren als een deugddoende en heilzame activiteit. Kuierend op het veld alle tijd nemen om bloemen te kiezen en zorgzaam te plukken werkt rustgevend en vertragend. En waarschijnlijk schakel je ongemerkt en spontaan over naar een ‘focussende’ toestand.

Met deze workshop doe je jezelf een voormiddag vertragen cadeau op de biologische bloemenplukweide van Bes en Bloem. Je leert daarbij al plukkend de wondere wereld van Focusing kennen, een methodiek die ons helpt om te zakken uit ons hoofd en terug contact te maken met onze zintuigen en ons hele lijf. Aan de hand van ervaringsgerichte oefeningen op het veld ontdek je hoe deugddoend het is je te laten leiden door wat je intuïtief en lijfelijk ervaart. Je gaat naar huis met een zelf geplukt en eigenzinnig geschikt boeket.De workshop is laagdrempelig opgevat en vereist geen voorkennis, enkel een gezonde dosis nieuwsgierigheid en goesting in een voormiddag vol zelfzorg.

Praktisch:


Wanneer? Zaterdag 31 augustus 2024 van 9u30 tot 12u30


Waar? Bloemenplukweide van Bes en Bloem, Gentdam 29, Lokeren


Voor wie? Voor iedereen, geen voorkennis nodig


Kostprijs? 65€, inclusief 15 bloemenstelen, koffie, thee en versnaperingen


Meebrengen? Knipschaar en vaasje om je bloemen in te schikken (knipscharen zijn ook beschikbaar ter plaatse, net zoals water)


Meer info of inschrijven? Mail naar isolde@terresolide.beZOMERWORKSHOP


KENNISMAKING MET FOCUSING ONDER DE AMBERBOOMKennismakingsworkshop in de feeërieke tuin van 't Ambernest in Merelbeke.Weinig mensen zijn bekend met Focusing, terwijl het nochtans een natuurlijk vaardigheid betreft die ons doet zakken uit ons hoofd en contact leert maken met wat ons lichaam weet. Focusing heeft alles te maken met luisteren naar onze lichamelijke signalen en stilstaan bij wat we vanbinnen intuïtief ervaren. De tijd nemen om gewaar te worden wat ons ‘beweegt’ in het hier-en-nu-moment, voorbij het rationeel-logische denken dat ons doen en laten zo vaak domineert.


Tijdens deze workshop maak je kennis met de Focusingmethodiek en -filosofie, terwijl je je laat inspireren door de magische groene omgeving van 't Ambernest. De workshop staat open voor iedereen die nieuwsgierig is om de vertragende en deugddoende kracht van Focusing te ontdekken in een uniek groen kader. Aan de hand van ervaringsgerichte oefeningen verken je tijdens deze workshop aan den lijve de wondere wereld van Focusing.


Praktisch:


Nieuwe data voor 2024 worden later aangekondigd


Waar? In de tuin van 't Ambernest in Merelbeke, Flora


Voor wie? Voor iedereen zonder voorkennis van Focusing

Aansluitend aan deze workshop kan je deelnemen aan de creatieve focusingworkshop in 't Ambernest in de namiddag.


Kostprijs: 45€, inclusief drankje en hapje


Meer info of inschrijven? Mail naar isolde@terresolide.be


ZOMERWORKSHOP


CREATIVITEIT VANUIT HET LIJF ONDER DE AMBERBOOMTijdens deze creatieve focusingworkshop wordt de brug geslaan tussen Focusing en creativiteit in de feeërieke tuin van 't Ambernest in Merelbeke. De inspirerende groene omgeving vormt het creatieve vertrekpunt voor de workshop.


Waar we tijdens een focusingproces dikwijls gebruik maken van woorden om onze lichamelijke gewaarwording – ook wel ‘Felt Sense’ genoemd – te symboliseren, verkennen we tijdens deze workshop aan de hand van gerichte instructies de mogelijkheden van creatief materiaal om ons op een nonverbale, universele manier uit te drukken.


De workshop staat open voor iedereen met een basiskennis in Focusing. Tijdens de workshop laten we ons creatief inspireren door het leven in de tuin van 't Ambernest. De werkvorm is op die manier opgevat dat je niet creatief aangelegd hoeft te zijn om deel te kunnen nemen aan de workshop. Je zal vrij kunnen kiezen tussen verschillende creatieve media - kleurpotloden, stiften, waskrijt, klei,... - al dan niet in combinatie met schrijven, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur op het moment zelf.


Praktisch:


Nieuwe data voor 2024 worden later aangekondigd


In de tuin van 't Ambernest in Merelbeke, Flora


Voor wie? Voor iedereen met een basis in Focusing

Wie deelneemt aan de kennismakingsworkshop in de voormiddag kan aansluitend deze workshop meevolgen en zelf een lunch voorzien om ter plaatse te picknicken.


Kostprijs: 50€, inclusief drankje en hapje en het gebruik van creatief materiaal

Wie deelneemt aan de kennismakingsworkshop in de voormiddag betaalt 90€ voor beide workshops samen.


Meer info of inschrijven? Mail naar isolde@terresolide.be