terre solide

Terre Solide

Terre Solide is ontstaan door zelf met de handen in de klei en tussen de bloemen te zitten en daarbij het gelukzalige gevoel te ervaren dat ik ook bij Focusing gewaarword. De naam Terre Solide verwijst naar de volle grond waar de bloemen in groeien en de klei uit voortkomt waar ik zo graag mee werk. Het is een knipoog naar mijn voornaam Isolde. Daarnaast slaat de naam op wat eigen is aan Focusing: contact maken met wat voelbaar is in je lichaam zet je met beide voeten stevig op de grond. Het zorgt voor stabiliteit en een natuurlijk evenwicht tussen jezelf en je omgeving. Terre Solide wil Focusing toegankelijk maken op een manier die down-to-earth is en inspirerend werkt voor het creatieve proces.

Over mezelf

 

Ik ben Isolde Roose. Met Terre Solide sla ik een brug tussen mijn achtergrond als klinisch psycholoog en focusinggeoriënteerd psychotherapeut en mijn passie voor creatief ambachtelijk werk met bloemen en keramiek.

 

Als hulpverlener kwam ik na omzwervingen langs verschillende therapiestromingen thuis in het focusinggedachtegoed. Het was liefde op het eerste gezicht. Ik doorliep met veel enthousiasme  de vier focusingniveaus en integreerde Focusing in mijn werk als therapeut. Na een intensief opleidingstraject werd ik erkend als gecertificeerd focusingtherapeut.  Momenteel volg ik een bijkomend traject tot focusingtrainer. 

 

Na een loopbaan van ruim vijftien jaar in de hulpverlening raakte ik meer en meer in de ban van het creatief bezig zijn met mijn handen. Mijn voorliefde voor ambacht en creatie was er van kindsaf aan, maar geraakte door de jaren heen wat ondergesneeuwd. Ik werd gebeten door de floristieke microbe, nam een plukabonnement bij een bloemenweide en volgde een opleiding tot florist. Gelijktijdig dook ik met mijn handen in de klei en ontdekte ik de geneugten van de functionele keramiek en het pottenbakken.

 

Gaandeweg begon het mij te dagen dat mijn liefde voor Focusing verwant is aan mijn passie voor ambachtelijk creëren en dat beide elkaar kunnen aanvullen en optillen. Na een langzaam rijpingsproces werd Terre Solide geboren.

SCHRIJF JE IN OP DE NIEUWSBRIEF

 
 
Ja, ik schrijf mij graag in op de nieuwsbrief (max. 1 per seizoen) en blijf zo op de hoogte van nieuwe workshops, trainingen en activiteiten!
 
 


Een workshop, vorming, pedagogische studiedag

op maat van je school, organisatie, bedrijf?


Contacteer ons om samen af te stemmen!